Linda Roijmans 
Ketogene Voeding en Leefstijlcoach 

Dit is ee 

 Het Ketogeen Leefstijlprogramma

 Voor dit programma werk ik samen met het Ketogeen Instituut Nederland.

Ketogeen

De populariteit van het ketogeen dieet groeit snel. Alleen is het ketogeen dieet eigenlijk geen dieet, maar een keto leefstijl. Een leefstijl waar je heel veel energie van krijgt. Een leefstijl die goed is voor je lijf en je gezondheid en je ook mentaal een boost geeft. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan wil je niet anders meer. Het keto voedingspatroon is laag in koolhydraten, medium in proteïnen en hoog in gezonde vetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat koolhydraatarme voedingspatronen zeer effectief zijn om vet te verbranden en hoge bloeddruk, bloedsuiker problemen, overgewicht en vele andere chronische ziektebeelden te verbeteren.
Hoe mooi is het als je straks kunt zeggen:
Ik heb controle over mijn lijf en gewicht
Ik voel me gezonder dan ooit
Ik kom moeiteloos op gewicht en hou dat ook zo
Mijn klachten en aandoeningen zijn minder en zelfs verdwenen
Ik geniet volop van het leven
Ik heb geen stress meer over wat ik wel en niet mag eten


Het klassieke ketogeen dieet wordt voornamelijk uitgevoerd in centra of ziekenhuizen bij kinderen met epilepsie en stofwisselingstoornissen. Deze vorm van het dieet kent op lang termijn mogelijk bijwerkingen en de uitvoering luistert nauw.

Er zijn naast dit klassieke ketogeen dieet wat al ruim  100 jaar gebruikt wordt, meerdere varianten die heel effectief zijn in allerlei situaties. Een goed samengesteld ketogeen voedingspatroon , ook wel Therapeutische Koolhydraat Restrictie (TCR) genoemd, kan een zeer positieve werking hebben bij leefstijlziektes zoals diabetes type 2, hart-en vaatziekten, hypertensie en obesitas. Maar er zijn nog veel meer aandoeningen die sterk verminderen door ketogene voeding.  Denk aan chronische ontstekingsziekten, gewrichtsklachten, chronische luchtwegklachten en spijsverteringsklachten.  Maar denk ook aan neurologische aandoeningen zoals migraine, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Jammer genoeg wordt het op deze manier in Nederland nog maar nauwelijks ingezet. Dit komt vooral doordat kennis over deze nieuwe toepassingsgebieden nog niet zijn weg heeft gevonden naar de huisartsen en therapeuten en leefstijlcoaches.  Zo is er een kloofontstaan tussen het klassieke ketogeen dieet in epilepsiecentra  en de toepassing van alle andere vormen van het ketogeen dieet die veel gezondheidsvoordelen bied voor heel veel aandoeningen.